GINOP-1.2.1-14-2014-00048 Sajtóközlemény(ek)

Sajtóközlemény

2015 / 11 / 30.

MEDIKÉMIA Ipari és Kereskedelmi Zrt.


KAPACITÁS NÖVELŐ BERUHÁZÁS VALÓSULT MEG A MEDIKÉMIA ZRT-NÉL

 A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív program „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése" tárgyú felhívás keretében „Kapacitás növelő beruházás a Medikémia Zrt.-nél" címmel sikeres pályázat valósult meg a Széchenyi 2020 program keretében 21,04 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

 

A projekt keretében eszközbeszerzés és infrastrukturális beruházás történt a Medikémia Zrt. székhelyén, Szeged, Zsámbokréti sor 1/A alatt.

 

A fejlesztés eredményeként megnövekedett a festékeket, az autóápolási és autó üzemeltetési termékeket előállító gyártókapacitás és a késztermékek csomagolásának hatékonysága.

 

A Medikémia Zrt. projektfelelős műszaki tanácsadója a beruházást követően a projektről adott tájékoztatójában kiemelte, hogy a projekt megvalósítása a tervek szerint történt, az infrastrukturális projektelemek magas színvonalat képviselnek, minőségi munka fejeződött be. Az eszközbeszerzés is a tervezettek szerint zajlott le az eszközök üzembe helyezése megtörtént, használatuk megkezdődött.

A termelési feladatok növekedése a termelésszervezésen keresztül a dolgozói állomány optimálisabb munkaszervezését követeli meg.  A beruházásnak köszönhetően a társaság 119 db munkahelyet tud megőrizni.

A beruházással  a Medikémia Zrt. hozzájárul a környezetterhelések csökkentéséhez és ezáltal az egészségesebb környezet megteremtéséhez is.

 

A projektről bővebb információt a www.medikemia.hu oldalon olvashatnak.