Magunkról

Múlt és jelen
Nagy utat tett meg az elmúlt ötven év alatt a cég: 1967-ben az akkori vegyipari szövetkezet gyógynövény begyűjtéssel, feldolgozással kezdte, a mai Medikémia pedig egy európai szinten elismert, 50 év tapasztalatát magába foglaló tudásbázissal rendelkező autó vegyi termék-, festék és aeroszol gyártó cég. A régi szegedi Cserepes sori telephely kezdetleges körülményei között teremtették meg a cég akkori vezetői, dolgozói a fejlődés alapját.
Mára a Medikémia korszerű, fejlett európai színvonalú telephelyen gyártja mintegy 600 féle termékét belföldre és mintegy 20 országba exportra. Elismert Private Label gyártója és beszállítója híres nyugat-európai cégeknek.
Több dolog viszont nem változott az elmúlt 50 év során: a Medikémia máig egy olyan magyar magántulajdonú cég, amely előtérbe helyezi a megbízható minőséget, a korrekt üzleti magatartást, az innovációt és a hosszú távú együttműködésen alapuló, jó üzleti kapcsolatokat.

A Medikémia Zrt. ma – Fő mutatók
  • Profil: autó vegyi termék és aeroszol gyártás, festék aeroszol gyártás.
  • Éves árbevétel: 2,5 milliárd Ft (8 millió EUR).
  • Értékesítés árbevétel megoszlása: 2/3 belföld, 1/3 export (20 országba).
  • Alkalmazottak száma: 118.
  • Telephely: 6728 Szeged, Zsámbokréti sor 1/A, 25 ha.
  • Fő technológiák: vegyi folyadékok, festékek kis- és nagy volumenű gyártása, aeroszol töltés, folyadékos termékek kiszerelése.


Innováció
Termékeink 95%-át saját szakképzett, tapasztalt fejlesztőbázisunkkal, szakembereinkkel fejlesztjük ki. A fejlesztői munkára támaszkodva igyekszünk plusz szolgáltatásokat, értéket hozzátenni termékeinkhez. 
A fejlesztési értékelemzés során mindig meghatározó a felhasználó számára elégedettséget garantáló, biztonságos, megbízható termék kialakítása, az „olcsóság” gyakran jelentkező igénye sem mehet ennek a rovására.  
Minden évben számos új terméket hozunk piacra, melyek bevezetését körültekintő, alapos tesztelések, tárolási próbák előzik meg.Minőség, környezet
Társaságunk elkötelezett a hosszútávon fenntartható fejlődés mellett.
A minőség fogalmát – a felhasználók szempontjait előtérbe helyezve – mindig összekapcsoljuk a megfelelő ár/érték arány fogalmával.
1985 óta működtetjük az ISO 9001 szabvány szerinti, teljes körű, minden termékünkre, és tevékenységi területünkre kiterjedő minőségirányítási rendszerünket.
Nagyon fontos visszajelzés számunkra, hogy vevőink, felhasználóink már több tíz éve töretlenül bíznak és hisznek márkáink, termékeink minőségében, újra és újra visszatérnek azok vásárlásához, használatához.
Társaságunk törekszik összhangot teremteni vegyipari tevékenységei és termékei, valamint a környezetért érzett felelőssége, és a külső társadalmi elvárások között, ezért olyan környezettudatos magatartást gyakorol, amely elősegíti a környezetszennyezést megelőző, illetve a környezeti teljesítményt javító megoldások alkalmazását. Ezen alapfilozófiát nagymértékben segíti a 2000 óta működő ISO 14001 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszerünk. Környezetvédelmi törekvéseinket telephelyünk látványa is jól tükrözi.


Gyártás, technológia
A többfunkciós aeroszol- és folyadéktöltő gépsorok, a fejlett technológiájú címkézési, feliratozási rendszerek, a sokoldalú csomagolási technológia rendkívül nagy kapacitással párosul, ezért mindig készen állunk új, akár speciális megrendelések gyors teljesítésére, legyen szó akár kisebb szériákról, akár igen nagy volumenekről.
Korszerű, mindig a jogszabályi és technológiai igényeknek megfelelő biztonsági rendszerek működnek a gyártásban, beleértve az aeroszolok vízfürdő technológiás ellenőrzését is.Raktározás, logisztika
Korszerű, biztonságos raktárainkban megfelelő készleteket tartunk több mint száz vevőnk készletről történő kiszolgálására.  
Teljesítünk akár multinacionális áruházláncokba közvetlenül áruházra szállítva, külföldi- és belföldi központi raktárakba, nagykereskedőkhöz, néhány kiskereskedésbe és nagyobb felhasználókhoz is.  
A Medikémia – a vevőpartnerek egybehangzó visszajelzései alapján – nagyon megbízható, pontos beszállító, akire mindig lehet számítani.
Piacok, referenciák
Termékeink jelentős része Magyarországon piacvezető. Fő forgalmazó partnereink között szerepel a legtöbb multinacionális áruházlánc (Auchan, Metro, Obi, Praktiker, Spar, Tesco). 
Kiemelkedően fontos partnereink az autó vegyi-és festék-háztartás vegyi piac hazai nagykereskedői is.
Társaságunk több szomszédos országba exportálja saját márkáit, továbbá évről évre jelentősen bővülő Private Label partnerkörrel rendelkezik. Private Label termékeink 20 országba jutnak el Európában és a tengerentúlon, nagy nemzetközi tekintéllyel és ismertséggel rendelkező megrendelőinken keresztül, melyek közül a legkiemelkedőbb referencia a Würth International AG nemzetközi hálózata. 


Társadalmi szerep

Rendszeresen támogatunk a sporttevékenységeket (röplabda, kézilabda, autóverseny, jégkorong, pingpong) illetve jószolgálati támogatásokat is adunk óvodáknak, iskoláknak, képzési intézményeknek.

A Medikémia a jövőben is hozzá kíván járulni az emberek kényelméhez, egészségéhez, s mindahhoz, amit egy egészséges és hosszú élet megkíván.